KORTFILMSDAGEN 21 DECEMBER

På årets kortaste dag, den 21 december, kommer Angereds Bio tillsammans med Blå Stället att arrangera kortfilmsvisningar. Vi vill att så många som möjligt ska kunna ta del av kortfilmerna.

Alla visningar är gratis och vi bjuder på frukostfika till alla.

Sen visar vi ett längre filmpaket för vuxna kl.18 ca. 1 tim 40 min.

Kl. 10.00
TÄNK OM…
Linda Hambäck / 30 min / animerad
En animerad film för den allra yngsta publiken. Följ med i berättelserna om djurliv, busliv och om att få vara nära. En kärleksförklaring till relationen mellan liten och stor och till lusten att ge sig ut på fantasifulla, fantastiska äventyr. Baserad på Lena Sjöbergs August-nominerade barnbok. Berättare & sång: Nina Persson.

Kl. 10.45
JAZOO – FESTEN
Adam Marko Nord / 30 min / animerad
I en glänta i skogen har jordens alla djur samlats till en sjusjungande fest. Rovdjur och växtätare, stora djur och små. Näktergalen hämtar elefanten och aporna, kängurun och koalan och de andra djuren. Koalan vill hoppa som en känguru, isbjörnen får hjälp att hitta hem av en blåval och flodhästen lyckas rymma från zoo. Allt till Oddjobs svängiga jazztoner.

Kl. 11.30
KNATTEFILM: AJA BAJA, ALFONS ÅBERG
Tomas Alfredson / 36 min
Raska på, Alfons Åberg
”Alfons! Kom nu, klockan är mycket”. Vi måste till dagis, ropar pappa från köket. Ja, jag kommer” säger Alfons, ”jag ska bara…”.

Aja baja, Alfons Åberg
Får jag ha verktygslådan?” ber Alfons. ”Mmm” säger pappa, ”men akta dig för sågen”.

Vad sa pappa Åberg?
Bråttom-dagar är roliga, tycker Alfons – för då ska mycket hinnas med. Såna dagar glömmer pappa tjata. Såna dagar kan allt hända!

Kl. 18.00
SVENSK KORTFILM C/O FOLKETS BIO HÖST 2022 / 99 MIN
Vi var barn då – Alexander Abdallah & Mustafa Al-Mashhadani / 15 min / fiktion
Alexander har gjort en film om tugget vid bänken i orten när han växte upp. En film om förortsnormer, machonormer, tugget som krossar drömmar, om orden som dödar. Nu har han bjudit in sina barndomsvänner för att visa filmen och vi får följa dom genom ett poetisk och fysiskt möte om att våga drömma.

Dansa min docka – Jasmijn Kooijman / 15 min / dokumentär-animerad
Oroliga asylsökande, arga aktivister och lydiga handläggare i lika underbar som sylvass stop-motion om människorna som alla är fast i migrationsverkets byråkratiska klor.

Bromance – SaraKlara Hellström / 13 min / fiktion
Räkan och Fabbe är Bro’s 4 life. Men när Räkan blir medtvingad till en tjejfest känner han sig direkt alienerad från gruppen. Fabbe försvinner iväg med sin flickvän och Räkan blir varse det utanförskap han så ofta känt av men aldrig konfronterats med. Tills slut får han nog och gör något drastiskt.

Nattpass – Lia Hietala & Hannah Reinikainen / 14 min / dokumentär
Becky och Sara är två omaka vänner i 20-årsåldern. De säger själva att de antagligen inte skulle vara så nära om det inte vore för arbetet på strippklubben Chat Noir. Men deras stöd och humoristiska jargong är livsviktig för att klara sig igenom de långa nattpassen. Vi följer vännerna under ett helt vanligt nattpass på klubben. Från häng med vänner och familj innan jobbet till läggdags morgonen efter.

Josef – Aman Niel / 14 min / fiktion
Josef blir oväntat uppbjuden på lägenhetsfest. Hos Cissi & Maria, ett par medelålders kvinnor som på barnlediga helger festar tillsammans med dom yngre männen Hamza och Adam. Långsamt förstår Josef vad som pågår i lägenheten och vad som förväntas av honom.

Tortoise in Time – Nicklas Dahlström / 14 min / animerad
En liten sköldpadda krälar runt på golvet i en lägenhet. Människan i soffan är död, men det är ingen i världen som vet. Han har inga vänner, ingen släkt i livet. Räkningarna på autogiro. Tiden går, posthögen vid dörren växer alltmedan mannen ruttnar bort, och vår hungriga lilla sköldpadda börjar bli smått tokig av ensamhet.

Reality Check – Simone Norberg / 14 min / fiktion
Vännerna Amanda och Savannah ska båda medverka i en realityserie. Strax före avfärd mot inspelningsplatsen får Amanda ett erbjudande från produktionen som hon har svårt att motstå, trots att både samvete och vänskap plötsligt står på spel.

Startar21 december 2022 10:00
Slutar21 december 2022 23:00