Den första snön (Ensiliumi)

  •  Hamy Ramezan
  •  Drama
  •  82 min

Den första snön är ett varmt och hoppfullt drama av regissörsdebutanten Hamy Ramezan. Familjen Mehdipour har redan i några år bott på en förläggning i en finländsk småstad.

Familjen Mehdipour har redan i några år bott på en förläggning i en finländsk småstad. De tror på en framtid i Finland och lever sitt liv liksom vilken som helst familj som njuter av den finska sommaren, nattlösa nätter och plättfester tillsammans med lokala vänner. Familjen får veta att deras asylansökan har avslagits, men de ser ändå positivt på framtiden. De överklagar beslutet och fortsätter sitt liv trots hotet om avvisning. Familjens son Ramin börjar sitt första år på högstadiet och varje stund blir ännu värdefullare för honom. Ramin som lever på tröskeln till ungdomen och vuxenlivet letar efter sin egen röst och plats i världen tillsammans med sin bästa vän Jigi. Samtidigt försöker Ramins levnadsglada föräldrar bygga ett lyckligt och tryggt liv för familjen.

Visningar

Vecka 49
söndag 12 december15:00  Finsk film Biljetter

Filminfo

OriginaltitelEnsilumi
GenreDrama
RegissörHamy Ramezan
SkådespelareShahab Hosseini, Shabnam Ghorbani, Aran-Sina Keshvari, Kimiya Eskandari, Vilho Rönkkönen, Laura Birn, Kristiina Halkola, Eero Melasniemi och Muhammed Cangore
Längd82 min
Språk talFinska
Språk textSvenska
Premiär1 januari 2021

Ingår i serie: