Vad hände, Alfons Åberg? – Kompisfilmen

  •  Per Åhlin, Lasse Persson
  •  Animerad film, Barnfilm
  •  32 min
  •  Sverige

Knattepaket med tre Alfonsfilmer berättade av Björn Gustavsson och regisserade av Per Åhlin och Lasse Persson.

Alfons upplever stora och hemska saker, han har ingen kompis, han har slagit en som är mindre än han och alla tror att han är en tjuv. Stora känslor om rätt och fel men allt löser sig på ganska lugnt Alfonsmanér. Man hinner tänka och känna själv. En riktig bergochdalbana för liten och stor.

Knattepaketet innehåller följande berättelser:
I Vem räddar Alfons Åberg har Alfons nyss flyttat in i ett nytt område. Han känner ingen där, bara sin hemlige vän Mållgan som är osynlig och alltid gör som Alfons vill. Men vad hjälper en snäll och osynlig kompis när stora killar skräms?

I Där går Tjuv-Alfons anklagar Milla Alfons för att ha stulit nyckeln till kojan som de byggt i trädet. Alla tror att Alfons är en tjuv. Han går ensam till kojan och letar och letar efter nyckeln. Han letar överallt men utan resultat. Ingen vill leka med Alfons, tjuven. När ingen vill leka med honom känner han sig ensam och börjar leta igen. Till slut blir Alfons trodd, det är en skata som tjuven.

I Alfons och odjuret kan Alfons inte leka om dagarna och inte somna om kvällarna. För han har fått ett odjur under sängen. Alfons måste ligga och tänka på allvarliga saker där i mörkret.

Det här knattepaketet handlar om Alfons funderingar kring vänskap. Organisationen Friends arbetar med filmerna i paketet “Vad hände, Alfons Åberg?” ute i förskolorna. De har satt ihop en kompislåda, med böcker, film, Alfonsdocka och metodövningar. Folkets Bios filmpaket för bio innehåller samma filmer som de Friends använder. Titlarna finns också i andra filmpaket, två av dem i “Bus-Alfons” och en i “Alfons och Milla”.

OriginaltitelVad hände, Alfons Åberg? - Kompisfilmen
GenreAnimerad film, Barnfilm
LandSverige
RegissörPer Åhlin, Lasse Persson
SkådespelareBerättare: Björn Gustafsson
Längd32 min
ÅldersgränsBarntillåten
Språk talSvenska
Premiär17 februari 2018